Portofoli i gomave verore të General Tire: gamë e gjerë madhësish të disponueshme për vetura, SUV dhe furgonë

Hanovër, 3 prill

Marka General Tire ofron një portofol të gjerë të përshtatur për tregun evropian. Me dy modele gome verore për vetura, gjashtë modele për autostradë dhe off-road për 4x4 dhe SUV, një model special për automjetet e lehta komerciale dhe furgonët, si edhe një gomë të re All-Season, marka mund të plotësojë praktikisht çdo nevojë për goma. Një shtesë e re këtë vit është Eurovan A/S 365, një gomë All-Season për automjetet e lehta komerciale dhe furgonët.

Hanovër, 3 prill 2017 Gomat verore nga General Tire janë të njohura për ekonominë, sigurinë dhe performancën e tyre të lartë. Vitet e fundit prodhimet evropiane të markës me trashëgimi amerikane kanë pësuar përmirësime të gjera. Këtë vit prezantohen dy goma të reja off-road, të cilat ofrojnë garanci të mëtejshme për ekspertizën e lartë të markës si prodhuese e gomave për 4x4.

Eurovan A/S 365

Këtë sezon, General Tire e ka përmbledhur linjën e gomave All-Season me një model të ri për automjete të lehta tregtare dhe furgonë. Goma e re Eurovan A/S 365 ofron karakteristika të sigurta në manovrim në asfalt të lagur dhe të thatë, si edhe qëndrueshmëri të mirë dinamike në rrugë dimërore. Për këtë performancë, ajo mbështetet në një motiv faqeje shkelëse me profile në formë zigzagu për mbërthim të sigurt në sipërfaqet e lagura të rrugëve dhe kanale të gjera që e përhapin ujin me shpejtësi. Cepat e shumtë lidhen me efikasitet me borën, ndërsa “xhepat” specialë e mbajnë borën për të sjellë një fërkim borë me borë. Gjatë drejtimit në rrugë të thata, bordurat e gjera në qendër të faqes shkelëse ofrojnë stabilitet të lartë, ndërsa bordurat speciale për manovrim ofrojnë mbështetje efikase të faqes shkelëse në kthesa. Në prezantimin në treg, General Tire kishte 12 madhësi të disponueshme për disqe 15 dhe 16 inç.

Gomat për vetura: Altimax Comfort dhe Altimax Sport

Altimax Comfort nga General Tire është prodhuar për shoferë që vlerësojnë një udhëtim veçanërisht të qetë dhe komod. Në këtë pikë, inxhinierët zhvillues të General Tire kanë projektuar një faqe shkelëse me blloqe që krijojnë kontakt në sekuencë me faza, duke prodhuar zhurmë të qëndrueshme dhe relativisht të ulët nga goma/rruga. Në të njëjtën kohë ata kanë mbajtur në fokus karakteristikat e sigurisë së gomës: Altimax Comfort bazohet në një përbërje silici që ofron rezistencë të ulët në rrokullisje dhe motiv të përparuar të faqes shkelëse për të siguruar mbërthim të sigurt në rrugë të lagura dhe të thata. “Vëllai i saj i madh”, Altimax Sport, është projektuar në mënyrë specifike duke pasur në mendje manovrimin preciz dhe distancat e shkurtra në frenim në rrugë të lagura ose të thata. Karakteristikë e saj janë kanalet periferike dhe blloqet e hapura të shpatullave për shpërndarje të shpejtë të ujit. Fortësia anësore dhe qëndrueshmëria e faqes shkelëse ofrojnë manovrim me precizion për drejtim të sigurt të mjetit, edhe në shpejtësi të larta dhe rrugë me shumë kthesa. General Tire ka zgjedhur një përbërës modern prej silici për faqen shkelëse që jo vetëm siguron mbërthim të lartë në rrugë të lagur, por gjithashtu redukton rezistencën në rrokullisje.

Altimax A/S 365 – një gomë makine All-Season

Goma e re Altimax A/S 365 është një gomë All-Season për kërkesat evropiane. Marka amerikane e gomave, e cila në Amerikë ka një histori të gjatë zhvillimi të gomave All-Season me performancë të lartë, tires, e ka pajisur këtë gomë të re me një miks të mirë karakteristikash për drejtim të sigurt të mjetit si në verë ashtu edhe në dimër. Blloqet e qëndrueshme të shpatullave ofrojnë transferim të mirë të mbërthimit gjatësor në shkëputje dhe në frenim. Kanalet e gjera periferike dhe gjatësore sigurojnë largim të shpejtë të ujit nga zona e kontaktit gjatë drejtimit të mjetit në rrugë të lagur. Dhe për drejtim të sigurt të mjetit gjatë dimrit, goma e re Altimax A/S 365 ka si karakteristikë blloqe në formë V-je në qendër të faqes shkelëse, të projektuar në mënyrë të veçantë për përdorim gjatë të gjithë vitit dhe me profile shkarkuese që ofrojnë një numër të lartë cepash mbërthyes.

Pesë goma të përparuara për SUV-et

General Tire po hyn në sezonin e ri jo me një, por me dy goma të reja off-road për SUV-e. Së bashku me gomën e re Grabber X3 që mund të përballojë edhe terrenin e ashpër, portofolit të gomave të markës i bashkohet edhe goma e re Grabber AT3 për përdorim të përzierë brenda dhe jashtë rruge. Të dyja modelet përmbajnë karakteristika rezistente dhe mbërthim të lartë të cilin e kërkojnë përdorimet për të cilat janë prodhuar. Për Grabber X3, inxhinierët zhvillues të General Tire japin një raport brenda/jashtë rruge prej 20/80 për qind, ndërsa për Grabber AT3 raporti është 50/50. Me këto dy goma të reja, General Tire, marka me traditë të pasur dhe me trashëgiminë e vet amerikane, ofron zgjidhje të reja në segmentin e saj bazë për çdo terren për entuziastët e udhëtimeve off-road, si edhe për profesionistët e ndërtimit, bujqësisë dhe pylltarisë, të cilët presin lëvizshmëri maksimale edhe në kushtet më të ashpra.


Dizajni i përparuar i faqes shkelëse i gomës së re Grabber HTS60 me blloqet dhe profilet e saj, ofron një numër të lartë cepash për mbërthim të sigurt me sipërfaqen e rrugës, edhe në kushte me lagështirë. Përbërësi i gomës është projektuar të sigurojë që goma të ketë rezistencë të mirë ndaj prerjeve dhe plasaritjeve në përdorimin off-road. Për të garantuar lëvizje komode dhe zhurmë të ulët, goma përmban një profil faqeje shkelëse që ofron reduktim shumë efikas të zhurmës.

 

 Te Grabber GT, specialisti i gomave 4x4 General Tire ka krijuar një model për autostradë të projektuar në mënyrë të veçantë për të përballuar kërkesat e automjeteve SUV dhe 4WD. Avantazhet e saj kryesore janë siguria e lartë në frenim në rrugë të lagura dhe të thata, manovrimi me precizion dhe karakteristikat e sigurisë kundër rrëshqitjes mbi ujë. Si rezultat, me gomën Grabber GT portofolit të gomave të General Tire i bashkohet another edhe një gomë e re e specializuar për SUV/4x4, që kombinon manovrimin e sigurt në rrugë me aftësitë e mira të drejtimit në çdo terren. Edhe kjo gomë e fortë me dizajn tërheqës të faqes shkelëse me blloqet e vendosura në kënde të ndryshme dhe pjesët e forta të shpatullave, është projektuar për të përballuar terrenin e ashpër. Përbërësi i veçantë i faqes shkelëse ndihmon në parandalimin e ngecjes së gurëve dhe ofron rezistencë më të lartë ndaj çarjeve ose prerjeve.

Eurovan 2 – goma e specializuar për transportin

Me Eurovan 2, gama e General Tire përfshin një gomë me performancë të fortë për automjetet e lehta komerciale dhe furgonët. Në mot me lagështirë, tre kanalet e saj të gjera periferike të shkarkimit marrin sasi të larta uji dhe i drejtojnë larg nga zona e kontaktit me shpejtësi përmes kanaleve të gjera në blloqet e jashtme të faqes shkelëse. Ndërsa kanalet e kundërta mes blloqeve të jashtme të faqes shkelëse janë të shkallëzuara, zhurma e gomës/rrugës mbetet relativisht e ulët ndërsa shmangen maksimumet e frekuencës. Qëndrueshmëria precize direksionale dhe distancat e shkurtra në frenim sigurohen nga blloqet e gjera dhe të forta të radhëve të faqes shkelëse në qendër të gomës të cilat ofrojnë transferim efikas të forcave periferike dhe gjatësore në rrugë. Fortësinë e vet të veçantë goma Eurovan 2 ia detyron jo më pak një shtrese shtesë prej gome në koperton, e cila siguron që kontakti i shpeshtë me anën e rrugës nga furgonët e shpërndarjes të mos e dëmtojnë gomën.

Kontakti
Klaus Engelhart

Press Spokesman, Passenger and Light Truck Tires/Two-Wheel Tires DACH
Communications/PR, Passenger and Light Truck Tires

Continental AG l Tire Divison

Büttnerstrasse 25

30165 Hannover

+49 (0) 511 938 2285

+49 (0) 511 938 2455

Që prej vitit 1915.
General Tire. Një markë e Continental.