About General Tire

Rreth General Tire

100 years of adventure

Mund të shkoni kudo

100 vite aventurë.

Qoftë kur drejtoni automjetin në rrugë të shtruara apo po navigoni territore jashtë hartës në shkretëtirë.
Mund të shkoni kudo me General Tire.
Me më shumë se 100 vite përvojë në industrinë e gomave dhe si pjesë e Continental - një prodhues kryesues i gomave me bazë në Germany - General Tire ofron produkte ku ju mund të keni besim.


Goma për makina për pasagjerë dhe furgonë
Për aventurat tuaja të përditshme 

General Tire është partneri juaj robust dhe i sigurt në të gjitha kushtet e rrugës, nga pushimet me familjen, deri te loja e futbollit të fëmijëve apo udhëtimi për në punë. General Tire ofron produkte ku mund të keni besim për aventurën e vogël në jetën tuaj të përditshme.


Gomat 4x4
Specialisti juaj për 4x4
Qoftë kur drejtoni automjetin në rrugë të shtruara apo po navigoni territore jashtë hartës në shkretëtirë, General Tire ofron goma robuste dhe rezistente për shoferët e SUV-eve dhe 4x4 për çdo përdorim. Kjo është tradicionalisht një prej aftësive kryesore të General Tire me trashëgiminë e vet amerikane.


W.O. O'Neill

W.O. O'Neill, themeluesi i General Tire

100 vite aventurë

 • 29 shtator 1915, William F. O‘Neil, “W.O.” dhe Winfred E. Fouse, themelojnë General Tire and Rubber Company në Akron në Ohajo.
 • 1928 General Tire zhvillon parapetet prej gome për gomat e kamionëve.
 • Vitet 1930 Themelohet në Meksikë filiali i parë ndërkombëtar.
 • Vitet 1930 Prodhimi i gomave Nygen.
 • 1944 GT fillon prodhimin në impiantin e 2-të në SHBA në Waco, Teksas; prodhimi atje përfundon gradualisht në vitin 1986.
 • 1960 Regjistrohet me patentë një kombinim i ri materialesh për përbërjen.
 • 1973 General Tire hap impiantin e 6-të, i pajisur për prodhim të gomave plotësisht radiale, në Mt. Vernon, Illinois.
 • October 30th, 1987 Continental Tire North America, Inc. finalises the acquisition of General Tire, Inc.
 • 2007 Prezantimi i një logoje të re për ta përfaqësuar markën si për automjete për pasagjerë / kamionë të lehtë, ashtu edhe për divizionin e gomave për automjete komerciale.
 • 2008 General Tire hyn sërish në garat Off-Road.
 • 2012 General Tire është lider në zhvillimin, prodhimin dhe tregtimin e gomave cilësore për automjetet.
 • 29 shtator 2015 General Tire mbush 100 vite.
 • 2017   Launch of the new Altimax Nordic 12, Altimax Winter 3, Snow Grabber Plus, Eurovan Winter 2 and Eurovan A/S 365
Që prej vitit 1915.
General Tire. Një markë e Continental.